Як житомирські ДАІшники наздоганяли п’яного водія

Увечері 6 квітня працівникам ДАІ довелося влаштувати погоню просто на житомирських вулицях. Наздоганяли червону «вісімку», водій якої, ніби знущаючись над людьми в погонах, нісся щодуху, різко змінюючи напрямки свого руху.

До погоні приєдналися й інші водії, намагаючись допомогти правоохоронцям і перекрити своїми машинами дорогу «шумахеру».

Інспектори ДПС, що несли службу по вулиці Щорса в обласному центрі помітили автомобіль «ВАЗ-2108», який характером свого руху викликав у них явні підозри. Сумніваючись у спроможності водія керувати транспортним засобом, правоохоронці свистком і жезлом подали йому сигнал про зупинку машини. Але той не просто не прореагував на вимогу даішників, а ще додав швидкості.

Не гаючи ні хвилини, інспектори ДАІ почали переслідування непокірного водія. А той, втікаючи від погоні, ігнорував не тільки сигнали своїх переслідувачів, але й усі мислимі правила безпеки руху. Розлякуючи пішоходів, він пролетів три перехрестя на червоний сигнал світлофора. Не звертав він уваги й на інші автомобілі, що їхали в попутному та зустрічному до нього напрямку. Раз за разом створюючи аварійні ситуації, ледь не збиваючи пішоходів, що встигали відскочити на тротуар буквально з-під коліс горе-водія, порушник доїхав до залізничного переїзду по вулиці Щорса. Побачивши, що далі проскочити не зможе, він різко розвернувся і направився назад вбік центру міста.

На допомогу в затриманні «вісімки», інспектори ДАІ викликали підкріплення. Свою роль в наданні допомоги правоохоронцям відіграли й інші водії, які намагалися перегородити шлях «шумахеру» своїми машинами. Але тому якось вдалося увернутися й від них. Звернувши з центральної дороги, втікач продовжив рухатися однією з другорядних міських вулиць. Проте скоро його вдалося таки зупинити.

Водій «вісімки»,35-річний житомирянин, вів себе абсолютно неадекватно. Він взагалі ледь тримався на ногах. Різкий запах алкоголю, що так і тхнув від нього, не залишив сумнівів у тому, що затриманий знаходиться у неабиякому стані сп’яніння. Ніяких свідоцтв, які б дозволяли йому знаходитися за кермом автомобіля, як і належних документів на машину, в нього не виявилося. Та обставина, що своєю поведінкою він створив реальну небезпеку для інших учасників дорожнього руху, горе-водія, видно, геть не хвилювала.

Далі – більше. Під час огляду автомобіля в присутності понятих працівники ДАІ знайшли під переднім пасажирським сидінням паперовий згорток, в якому знаходилася подрібнена рослинна маса зеленого кольору зовні схожа на коноплю. На місце події прибула слідчо-оперативна група Богунського райвідділу міліції, яка й зафіксувала знайдене в авто зілля.

Самого п’яного гонщика працівники ДАІ доставили у місцевий центр детоксикації, щоб засвідчити його стан. В алкотестер винуватець «надув» аж 2,4 проміле. І як йому тільки вдалося у такому стані ганяти по запрудженим транспортом міським вулицям!

Наразі відповідні перевірки проводять міліціонери Богунського райвідділу, в чиї руки був переданий порушник. За результатами експертизи виявленої в його машині рослинної маси буде прийнято рішення відповідно до закону, повідомляє Ольга Номерчук, УДАІ УМВС України в Житомирській області.