Завтра у Житомирі покажуть місто Прип’ять за три місяці до аварії на ЧАЕС

Ексклюзивна пересувна фотовиставка “Прип’ять: до і після” з сімейного архіву житомирського композитора і виконавиці власних пісень Лариси Бойко завтра зустріне своїх перших відвідувачів.

19 квітня о 12 годині дня в читальному залі житомирської філії Київського інституту бізнесу і технологій (вул. Комерційна, 2) відбудеться музично-поетичне відкриття цієї виставки.

А вже з 21-го квітня виставка перебуватиме у стінах обласної бібліотеки для дітей (вул. Пушкінська, 36). Матеріал виставки – сімейний фотоархів Лариси Бойко, фотографії, зроблені у 1985-1986-му роках у місті Прип’ять. Деякі світлини зняті за три місяці до аварії на Чорнобильській АЕС, яка зруйнувала місто, зробила його моторошним привидом, розбила тисячі людських доль і життів. Також є фотографії, зроблені у різні роки вже після аварії.

Лариса Бойко – безпосередній свідок тих подій. Вона з родиною проживала у Прип’яті і вже наступного дня після вибуху четвертого енергоблоку ЧАЕС, будучи вагітною, була терміново евакуйована з рідного міста.

Аварія на ЧАЕС – і її доля, з якою через, справді, ексклюзивні світлини вона поділиться з оточуючими людьми.