Житомирщину засадили лісом!

16 квітня на Житомирщині посаджено більше 270 тисяч нових дерев!

Майже 5 тисяч осіб брали участь у посадці лісу 16 квітня в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» на Житомирщині. Всі 19 лісогосподарських підприємств в кожному районному центрі області запросили до участі в створенні лісу представників органів місцевої влади, громадських організацій, засобів масової інформації, школярів. Про це Репортерові Житомира повідомляє Прес-служба ЖОУЛМГ.

В Турчинецькому лісництві державного підприємства «Коростенське лісо-мисливське господарство» пліч-о-пліч працювали представники обласного управління лісового та мисливського господарства на чолі з начальником Володимиром Ткачуком, представники Житомирської обласної державної адміністрації на чолі з Сергієм Рижуком, заступник голови облради Володимир Арешонков, керівництво Коростенської та Володар-Волинської районних адміністрацій та рад, працівники Коростенського держлісгоспу, журналісти, школярі. На захід завітали навіть гості з сусідньої Польщі, які саме перебували в смт. Володар-Волинський з робочою поїздкою.

В ході заходу учасникам було продемонстровано нову лісогосподарську техніку, виготовлену на одному з підприємств Житомирської області за ініціативою голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука. Раніше такі агрегати лісівникам пропонували польські виробники. Виготовлені ж на Житомирщині не поступаються імпортним аналогам ні за якістю, ні за технічними характеристиками. Однак вигідно відрізняються ціною. Представник підприємства-виробника запевнив, що після успішного випробування, вони зможуть забезпечити такими агрегатами і область, і всю державу.

По-справжньому весняний сонячний день додавав настрою, на лісовій ділянці панувала атмосфера партнерської співпраці – і за кілька годин спільної роботи було висаджено майже на 10 тисяч штук саджанців сосни.

Загалом же під час весняної посадки в області посаджено більше 3 тисяч гектарів лісу, в тому числі 120 гектарів – на новоприйнятих землях. Майже 19 мільйонів штук саджанців «переселилися» з теплиць та розсадників на лісові ділянки.