Житомирські підприємці здали в металобрухт техніку української армії

У Житомирській області Службою безпеки України викрито факт розтрати службовими особами приватного підприємства автомобільної та спеціальної техніки, що належить Державному підприємству Міністерства оборони України «Укрвійськбуд».

Оперативники встановили, що наприкінці минулого року на підставі укладених договорів оренди приватне підприємство отримало від двох філій ДП «Укрвійськбуду» у користування терміном на 5 років 31 одиницю техніки, для проведення будівельно-монтажних робіт.

У результаті комплексної перевірки, встановлено, що вже у лютому ц.р. орендовані транспортні засоби у передбачених угодами місцях експлуатації були відсутні. Натомість на декількох пунктах прийому металобрухту виявлено їхні залишки, повідомляє прес-служба СБУ.

За попередніми підрахунками, ДП «Укрвійськбуду» завдано збитків на суму понад 1,7 млн. гривень.

13 квітня ц.р. за цим фактом слідчим підрозділом УСБУ в Житомирській області порушено кримінальну справу за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.