Житомирводоканал перевірив “порядки” на берегах водосховища “Відсічне”

Зберегти у чистоті окрасу Житомира – річку Тетерів – таке непросте завдання поставив перед собою “Житомирводоканал”. І закликає до цього житомирян.

Cеред своїх цінностей підприємство декларує не тільки раціональне і економне використання водних ресурсів, а й ще сприяння формуванню екологічної свідомості людей, культури водоспоживання та збереження в чистоті водойм Житомира, інформує Репортер Житомира прес-служба КП “Житомирводоканал”

У дні, коли триває оголошений міською радою місячник весняного загальноміського благоустрою, працівники комунального підприємства «Житомирводоканл» обcтежили прибережну захисну смугу єдиної водної артерії, з якої здійснюється водозабір для життєзабазпечення Житомира – річки Тетерів.

По всій протяжності інспектованої смуги, яка належить до першого пояса санітарної охорони джерела водопостачання, були облаштовані місця для збору сміття, вивішені, передбачені Водним кодексом водоохоронні знаки, які містять попережуючу інформацію.

Біля водосховища “Відсічне” суворо забороняється розорювання земель, випасання та утримування худоби, будь-яке будівництво та ін. Перевіркою виявлене значне засмічення прибережної смуги. Прибирання території – завдання, яке покладається на Денишівську, Корчацьку і Тетерівську сільські ради.

Урни для сміття та попереджувальні таблички розставлені у багатьох місцях! Тепер залишається сподіватися на совість наших людей!