Змагання з контраварійного водіння в Житомирі перенесено через погану погоду

Змагання з швидкісного фігурного водіння, які мали відбутись цієї неділі, 10 квітня, на Соборному майдані перенесено через складні погодні умови.

– На вихідні дали штормове попередження. І без цього у Житомирі декілька днів сильний вітер і дощ. Проводити в таких умовах змагання – безглузда справа. Адже фішки-конуси, якими позначається маршрут, розкидатиме по всьому майдану. Ми їх не позбираємо. Та й автомобілі можна пошкодити. Я вже не кажу про те, що за такої погоди просто не буде глядачів. А ми хочемо зробити свято для міста, – пояснив ситуацію головний організатор змагань Валерій Попов.

Тому було вирішено перенести змагання на 1 травня.

Але в такий заминці є і свої позитивні сторони. Адже водії матимуть більше часу на тренування і зможутькраще підготуватись до змагань. А отже, і краще виступити. Тренування під керівництвом Валерія Попова триватимуть щодня до самих змагань.
Також продовжено прийом заявок на участь у змаганнях. Нагадаймо, для цього необхідно лише мати водійські права і автомобіль.

Довідка

Змагання відбуватимуться в двох категоріях — до 2000 кубів і більше 2000 кубів. Водії повинні будуть на швидкість проїхати декілька етапів: спочатку через габаритні ворота, потім – переніс кільця, заїзд на стоянку заднім ходом, заїзд в бокс, заїзд в обмежений бокс, проїзд колії, пеньків, змійка переднім а потім заднім ходом.

Коли всі пройдуть цей етап фігурки, то 10 кращих водіїв в кожному класі будуть “крутити” бочки — це швидкісне фігурне змагання, де можна легко запутатись. Організатори планують, що на старт вийде понад 50 спортсменів.

Для того, щоб зареєструватись на гонку, телефонуйте Валерію Володимировичу Попову, головному організатору змагань. Телефон – 096 567 93 12