Бензиновий голод: в Україні думають, як виробляти біопаливо з картоплі

Мінагропрод спільно з науковцями розробляє нову технологію виробництва біопалива!

Департамент харчової промисловості Міністерства аграрної політики та продовольства України спільно з Академією аграрних наук України наразі вивчають можливість виробництва біопалива з картоплі. Про це «AgroNews» під час робочої поїздки на Полтавщину заявив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Для виробництва біопалива для вітчизняних аграріїв задіємо галузь картоплярства. Зараз науковці готують розрахунки економічної доцільності такого виробництва. Нова технологія дозволить забезпечити сільгоспвиробників біопаливом, і ефективно використовувати картоплю, яка виробляється в Україні», – зазначив Микола Присяжнюк.

За словами очільника Мінагропроду, сьогодні українці споживають 6 мільйонів тонн цієї городини при виробництві у 19-20 мільйонів тонн.

«Із них 5 мільйонів тонн закладається у насіннєвий фонд, а решта – у відходи та згодовується свиням та іншій худобі. Таке використання картоплі є абсолютно неефективним», – сказав Микола Присяжнюк. Міністр додав, що приватним виробникам необхідно прищепити культуру відгодівлі худоби комбікормами.