Для року спорту в Україні придумали значок «За здорове життя!»

Здоровий спосіб життя молодого покоління є гарантом здоров’я всієї нації.

Зрозуміло що існує потреба у формуванні дієвої державної політики сприяння збереженню та зміцненню здоров’я кожної дитини, кожної молодої людини. Президент України Віктор Янукович запропонував визначити 2012-й рік в Україні – Роком спорту та здорового способу життя. Необхідно сформувати у людей свідоме ставлення до власного здоров’я, створити умови для формування здорового способу життя та пропагувати його престижність.

Тільки завдяки спільним зусиллям можна подолати негативні прояви в молодіжному середовищі та сформувати умови для позитивного ставлення дітей та молоді до ведення здорового способу життя.

Державна служба молоді та спорту України підтримала ініціативу Всеукраїнської спілки молодіжних та дитячих громадських організацій «Український молодіжний форум» щодо проведення конкурсу на створення логотипу для значка «За здорове життя!», який пройшов у березні 2011 року.

Результатом конкурсу стало створення зображення, що символізує поняття «здоровий спосіб життя» і може використовуватись під час проведення акцій та кампаній, направлених на формування здорового способу життя.