Фонтани Житомира: травнева феєрія водяної казки

Травень міцно увійшов у свої права. Міліція перейшла на літній графік несення служби, відкрилися каруселі, запрацювали фонтани.

Отож, незважаючи навіть на те, що на вулиці не по-весняному холодно і періодично небо затягує дощовими хмарами, літний настрій впевнено оволодіває нашими душами, серцями, почуттями.

Фонтани Житомира – об’єкти міської інфрастуртури, які викликають чи не найбільший сплеск емоцій. Зрозуміло, що не самі фонтани, а їх робота. Завжди приємно побути поруч із цими водограями, поспостерігати, як струмені води стімко піднімаються угору, розлітаються на мільйони мікрочастинок, утворюючи цілу водяну хмару, яка, при благополучному сонячному світлі, утворює міні-райдугу. Ну і, звичайно ж, сам шум води, який заспокоює.

Фонтани дарують нам радість, але у той же час ми бачимо й те, що цю радість вони дарують із останніх сил. Вони застарілі як на вигляд, так і технічно – протікають, періодично виходять з ладу. Привести їх до відповідного стану, коли б можна було милуватися не лише бризками води, але й самим зовнішнім виглядом фонтану – завдання влади. Але у неї немає грошей. Тому залишається зі смутком подякувати їй хоч за те, що фонтани взагалі працюють….

А тому поки милуватимемося лише бризками води, які крізь призму своєї фотокамери побачив Олександр Майструк: