Громадська експертна група у Житомирі вирішувала, як забезпечити громадянам належний доступ до публічної інформації

У Житомирі відбулося чергове засідання Громадської експертної групи (ГЕГ), яка діє при управлінні державної служби Головдержслужби України в Житомирській області.

Засідання провів його голова Антон Шегеда, проректор з навчально-методичної роботи обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Емма Будник, секретар Громадської експертної групи, головний спеціаліст управління державної служби Головдержслужби України в Житомирській області: “Членами ГЕГ було обговорено заходи щодо реалізації права кожного громадянина на доступ до публічної інформації. Зокрема, за рішенням Громадської експертної групи на сайті Управління (www.guds.gov.ua/sub/jitomyrska) створено рубрику «Доступ до публічної інформації», яка містить зразки подання інформаційного запиту та відповідні роз’яснення.”

Крім того, членами Громадської експертної групи проведено аналіз моніторингу громадської думки жителів області щодо діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у І кварталі 2011 року та внесено пропозиції по удосконаленню проведення анкетувань та опитувань серед жителів області.

За словами заступника начальника Управління Володимира Бражевського діяльність Громадської експертної групи насамперед спрямована на те, щоб робота органів влади області стала для жителів Житомирщини більш прозорою, доступною і відкритою.