Група молодиків влаштувала погром в музеї Ольги Богомолець

14 травня о 23.45 до Радомишльського РВ УМВС надійшло повідомлення від охоронника музею, розташованого у райцентрі, про те, що невідомі намагаються пошкодити паркан закладу.

Працівники слідчо-оперативної групи райвідділу, що виїхали за вказаною адресою, встановили, що 30-річний житель м. Києва (син місцевого мешканця, який проживає по сусідству з музеєм) із групою з 15 осіб самовільно увірвалися на територію, повалили кілька секцій паркану, зламали і витоптали рідкісні насадження і рослини в ландшафтному парку музейного комплексу.

За повідомленням прес-служби УМВС України в Житомирській област, чоловік привіз організовану групу з Києва на декількох іномарках. Протягом 30 хвилин до приїзду міліції п’яні молодики трощили все, що потрапляло їм під руку. Попередня сума збитків оцінюється в 30 тисяч гривень.

Суть конфлікту між музейним комплексом «Замок Радомисль» і сусідом чоловік пояснив тим, що огорожа комплексу встановлена на його земельній ділянці, однак на той час жодних документальних підтверджень не надав.

Наразі за вказаним фактом порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 2 до 5 років. Перевірка триває.

Довідка. «Замок Радомисль» був збудований 1612 року монахами і відновлений Ольгою Богомолець. У «Замку Радомисль» знаходиться єдиний в Україні Музей української домашньої ікони, аналогів якому в світі немає.