Гурт “Житичі” виступив зі звітним концертом (фото, відео)

У Станішовскому районному будинку культури 20 травня виступив зі звітним концертом гурт «Житичі». Концерт був присвячений 5-річчю групи.

Чому група вибрала для себе назву «Житичі»? Як під час концерту пояснили самі артисти, раніше в наших краях жило плем’я, яке вирощувало жито – культуру, що мала велике значення для життя людей, от звідси і пішла назва гурту.

Як розповів керівник гурту В’ячеслав Свириденко, глядачі на концерті змогли побачити не тільки п’ятирічні досягнення гурту «Житичі», але й виступи численних гостей, які, так чи інакше, брали участь у долі групи. Так виступили: гурт «Кредо» у складі Олександра та Світлани Зайченко та соліст групи «Джерела» В’ячеслав Яворський. З привітаннями звернулася організатор фестивалю «Житичі» в с. Городське Коростишівського району Інна Величко.

Гурт виконує пісні, як в традиційному українському стилі, так і у більш сучасній обробці. Колектив постійно знаходиться у творчому пошуку: шукаються стилі, напрямки в яких музиканти і виконавці могли б більш повно реалізувати себе і доставити слухачам задоволення від української пісні. Незважаючи на постійний пошук нового, колектив «Житичі» дотримується українського духу і українського стилю в своїй роботі. За висловлюваннями самих музикантів, вони хочуть донести до кожного співучу українську душу.

Велику подяку колектив висловлює за підтримку місцевим органам влади: Станішовскому сільському голові Юрію Матвійчуку, завідувачу районним відділом культури Сергію Дейнеко та начальнику обласного управління культури і туризму Юрію Градовському. Особливу вдячність за матеріальну підтримку та створення музичної студії колектив приносить голові Житомирської районної державної адміністрації Андрію Кулику.

Окрім керівника В’ячеслава Свириденко, у групі беруть участь солісти Тетяна Харченко та Ольга Опанасюк, бас-гітарист Андрій Гаркавенко, соло-гітарист Володимир Ботин, барабанщик Ігор Вербовський і клавішник Олександр Мостовий, а також ведуча і солістка групи Наталя Свириденко.

За матеріалами: RTA-plus