Лісничий з Житомирщини став найкращим в Україні

Переможцем Всеукраїнського конкурсу на приз Героя Соціалістичної Праці Михайла Присяжного став лісничий Баранівського лісництва Василь Присяжнюк.

Разом з почесним званням «Кращий лісничhttp://reporter.zt.uaий 2010 року» він отримав пам’ятний сувенір та грошову винагороду. Про це Репортер Житомира інформує Прес-служба ЖОУЛМГ.

Нагороди переможцю за високі професійні досягнення у лісівництві, особистий внесок у розвиток і підвищення ефективності ведення лісового господарства, охорону, збереження та відтворення лісових багатств України були вручені на засіданні колегії Державного агентства лісових ресурсів України.

Організатором конкурсу, основна мета якого – розвиток і підтримка творчої ініціативи серед лісничих державних підприємств галузі, є Державне агентство лісових ресурсів України спільно з Товариством лісівників України.

Визначаючи переможця, оргкомітет конкурсу переглядає та оцінює широкий спектр показників господарської діяльності лісництва: від застосування новітніх технологій у лісонасінництві та лісорозведенні, до благоустрою господарських об’єктів і територій лісового фонду.

Баранівське лісництво є взірцевим для інших структурних підрозділів обласного управління лісового та мисливського господарства. Щороку в ньому вирощують більше п’ятисот тисяч штук сіянців, висаджують близько 50 гектарів лісових культур, ведеться планомірна робота з охорони лісових насаджень від пожеж та лісопорушень. Лісництво має шишкосушарку потужністю 400 кг на добу, розвинене тепличне господарство. Постійно впроваджуються новітні прогресивні методи господарювання, за власні кошти придбавається сучасне обладнання для посадки та догляду за лісом.

Шкільне відділення розсадника Баранівського лісництва

Адміністративна садиба Баранівського лісництва

Василь Присяжнюк з нагородами