Один з десяти подарованих автомобілів МВС України передасть Радомишльській школі-інтернату

10 новеньких автомобілів, подарованих працівникам карного розшуку МВС України, будуть передані дитячим інтернатам і навчальним закладам, де вчаться діти загиблих працівників міліції.

Один з них буде передано Радомишльській загальноосвітній школі-інтернату для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, що на Житомирщині.

Ці автомобілі – подарунок від підприємця Джамала Алояна, чий брат Шабаб у жовтні 2009 року загинув від руки найманого вбивці у приміщенні власного торгівельного центру. Разом із ним загинули двоє бійців спецпідрозділу «Титан», які здійснювали охорону підприємця.

За словами бізнесмена, він дарує ці автомобілі працівникам Департаменту карного розшуку від імені своєї родини на знак вдячності та вічної пам’яті про тих працівників міліції, які загинули, виконуючи свій професійний обов’язок.

Однак оперативники, не дивлячись на недостатню кількість службового автотранспорту, вирішили відмовитися від щедрого подарунку. За рішенням керівництва Міністерства усі 10 подарованих автомобілів будуть передані дитячим інтернатам і навчальним закладам, де вчаться діти загиблих працівників міліції, повідомляє прес-служба МВС України.

Як зазначив перший заступник начальника Департаменту кадрового забезпечення МВС України генерал-майор Олександр Гіда, доля двох з десяти авто вже відома. Напередодні відзначення Міжнародного дня захисту дітей один з легковиків поїде до Юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва Національної академії внутрішніх справ, ще один – до Радомишльської загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, що на Житомирщині, над яким Міністерство внутрішніх справ України здійснює шефство. Місце призначення решти автомобілів буде визначене найближчим часом.