Шукачі металу кинули око на чорнобильську зону відчудження

Все що було поздавали на метал. А ось в зоні відчуджененя його – цілі гори. це ж скільки грошей можна заробити! Дарма, що той метал радіоактивний і небезпечний для здоров’я.

Вчора прикордонниками відділу прикордонної служби «Млачівка» Житомирського загону спільно з представником 4 роти батальйону ГУ МВС України з охорони ЗВіЗБ(О) за 90 метрів від тилової межі зони відчуження в районі населеного пункту Шевченкове Поліського району, що на Київщині затримано мікроавтобус “Фольксваген” з трьома громадянами. Під час огляду в автомобілі виявлено металобрухт вагою до 1 тони та два металошукача. Затриманих та автомобіль з вантажем доставлено до відділу зони Чорнобильської АЕС ГУ МВС України в Київській області для складання процесуальних документів, а також проведення експертизи вилученого металу.

Про це Репортерові Житомира повідомляє Віктор Вирва, керівник прес-служби Північного регіонального управління ДПСУ.

З пояснень шукачів лому, які приїхали до зони з Овруцького району Житомирської області, стало відомо про їх намір реалізувати забруднений вантаж через прийомні пункти. Наразі по даним особам вирішується питання щодо притягнення їх до юридичної відповідальності.