У Житомирі привітали ветеранів і почали акцію «Георгіївська стрічка»

Громадськість Житомира 6 травня 2011 розпочала акцію «Георгіївська стрічка».

Ветеранам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій, а також усім гостям урочистого концерту на честь 66-ї річниці Великої Перемоги, який відбувся в приміщенні Житомирського музично-драматичного театру, були вручені Георгіївські стрічки. Перед концертом губернатор Житомирщини Сергій Рижук, голова облради Йосип Запаловський і мер Житомира Володимир Дебой виступили з вітальними промовами.

Житомиряни щорічно проводять акцію «Георгіївська стрічка», в якій бере участь молодь міста. У цьому році Георгіївські стрічки також будуть роздаватися всім учасникам урочистої ходи 9 травня.

Святкова урочиста хода до Mонумента Слави в Житомирі почнеться о десятій годині 9 травня з площі Перемоги, де відбудеться покладання квітів і урочисте проходження військових підрозділів Житомирського гарнізону.

Колону учасників параду традиційно очолить БТР із Бойовим Прапором восьмий танкової армії, оркестр, керівництво області і колона ветеранів на Хаммерах і УАЗах.

Георгіївська стрічка – унікальний символ солдатської доблесті. Пов’язавши її, кожен може висловити свою подяку ветеранам Великої Вітчизняної війни.

Нагадаємо, що вперше акція стартувала в 2005 році. Тоді, напередодні Дня Перемоги, московські студенти вирішили привернути увагу громадськості до історії Великої Вітчизняної війни. Молоді люди роздавали на вулицях оранжево-чорні стрічки з написаною на них адресою сайту www.9may.ru, де будь-хто міг познайомитися з архівними матеріалами.

Пізніше до акції приєдналася молодь з усього світу. Як зазначають організатори, мета акції «Георгіївська стрічка» – згадати напередодні свята Перемоги тих, хто ціною свого життя дарував нам мирне небо, і висловити їм свою вдячність.

За матеріалами: RTA-plus