У Житомирі усі прикордонники готуються відзначити свій День

До дня прикордонника в місті Житомирі заплановано проведення ряд заходів приурочених професійному святу охоронців рубежу на які запрошуються всі бажаючі жителі обласного центру та гості.

Про це Репортер Житомира проінформував Віктор Вирва, керівник прес-служби Північого регіонального управління ДПСУ.

Програмою визначено провести їх в три етапи:

На першому етапі з 19-21 травня пройдуть змагання з військово-прикладних та інших видів спорту серед зведених підрозділів та команд правоохоронних органів та Збройних Сил України, які дислокуються в Житомирській області. Відкриття відбудуться 19 травня з 12.00 – 15.00 в спортивному комплексі «Динамо». Протягом наступних двох днів команди правоохоронців та армійців будуть виборювати першість з міні футболу, кульової стрільби та легкоатлетики.

На II етапі 27 травня з 14.00 – 16.00 відбудуться урочисті збори та концерт в Житомирському обласному музично-драматичному театрі ім. Кочерги. Програмою даного заходу запланована презентація зразків прикордонного озброєння та техніки, виставка картини на тему охорони державного кордону, малюнки «Кордон очима дітей». Після урочистостей глядачі зможуть почути музичний концерт військового оркестру Луцького загону Північного регіонального управління ДПСУ.

28 травня на завершальному третьому етапі в день професійного свята з 11.30-14.40 заплановано урочиста хода прикордонників різних поколінь від Майдану Рад в парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна, мітинг за участю керівників місцевих органів самоврядування та показовий виступ спеціального прикордонного підрозділу. Також бажаючі під мелодії військового оркестру зможуть скуштувати обід приготовлений польовою кухнею.