В Школі місцевого самоврядування відбувся ювілейний випуск

4 травня у сесійній залі Житомирської міської ради відбулося урочисте засідання з нагоди закриття ХV сесії Муніципальної освітньої програми для молоді “Школа місцевого самоврядування”.

74 найбільш активних слухачів Школи стали випускниками цьогорічного курсу (а дехто вже вдруге) та отримали сертифікати про успішне закінчення навчальної програми, повідомляє управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

Привітати випускників та авторів проекту з 10-річчям прийшли заступник міського голови Олександр Бочковський, координатор коаліції НГО “Основа” та автор програми “Школа місцевого самоврядування” Олег Данилейко, начальник управління у справах сімї, молоді та спорту Житомирської міської ради Олена Сарно, керівники молодіжних програм та колишні випускники.

“Приємно, що ви – молодь, яка хоче змінити на краще своє життя, місто, країну. Упевнений, що отримані у Школі знання стануть вам у нагоді вже у найближчому майбутньому. Не зважаючи на те, що за ці роки слухачами курсу стали понад 2 тис. осіб, отримали сертифікати та успішно пройшли навчання лише 1481”, – зазначив заступник міського голови.

Олександр Бочковський також подякував молоді за активну участь у загальноміському суботнику: «Це ще раз свідчить про вашу активність, про те, що вам не байдуже майбутнє міста».

Нагадаємо, що Муніципальна програма “Школа місцевого самоврядування” діє з 2001 року та спрямована на підвищення рівня обізнаності молоді в питаннях місцевого самоврядування. Мета програми – активізація молодіжної муніципальної політики з подальшим залученням молоді до практичної політики самоврядування.

Слухачами школи є молоді особистості віком від 16 до 35 років.