В Житомирі барабанитимуть, щоб подолати рак

21 травня 2011 року більш ніж у 50 містах світу розпочнеться DRUMSTRONG 2011.

Ритмічна хвиля охопить всю планету і не спинятиметься протягом доби. США, Німеччина, Італія, Словенія, Малайзія, Японія, Індія, Коста Ріка, Кенія, ОАЕ одночасно почнуть бити в барабани, щоб подолати рак.

Україна вперше прийматиме участь у подібному заході, завдяки зусиллям Всеукраїнського перкуссійного проекту РИТМИ ЖИТТЯ. І це лише початок доброї традиції.

Мета акції – привернути увагу суспільства до проблем ракових захворювань та реабілітації ракових хворих в Україні.

О 17 годині жителі семи українських міст, які бажають долучитися до DRUMSTRONG 2011, зберуться разом, щоби приєднатися до найбільшого барабанного кола в світі.

В Житомирі барабанне коло проходитиме за Монументом Слави, що по вул. Черняховського.

Орієнтовний “розклад” заходу:

17.00 – 18.00 – збираємось та протираємо барабани, збираємось з духом, набираємось позитиву у навколишнього середовища.
18.00 – 19.00 – розігріваємось, ловимо ритм
19.00 – 20.30 – тримаємо ритм та з’язок разом з цілим світом!!!

Організатори – Мистецька формація “ВулБа” та ЖОМГО “Цілком природно”. Організатори закликають всіх учасників та глядачів не брати з собою алкоголю інших речовин, що негативно впливають на процеси здорового мислення.

Розпочалося ж усе в 2004 році, в місті Ведінгтон, що у Північній Кароліні(США), коли в одній звичайній родині, звичайні батьки почули вирок лікарів: “У вашого сина остеосаркома, рак кісток”. “Це напевно найгірша новина у світі, яку ви могли б почути сонячним, суботнім ранком”, – розповідає Скотт Свіммер, засновник благодійної організації DrumsForCures та руху DRUMSTRONG. “Ви знаєте, що ви могли б зробити все, заради здоров’я вашої дитини, до останнього жертвуючи собою, але напевно і поняття не маєте, що це тягне за собою або, з чого почати. Безодня інформації про рак і до сьогодні пронизана знаками питання. Десять місяців інтенсивного лікування, сім операцій і незліченні години нервових очікувань результатів з часом призвели до того, що ми опинилися на іншій стороні діагнозу. І от після всіх випробувань природно виникло питання: Як ми можемо зробити це зловісне середовище проживання кращим або, принаймні полегшити мати справу з раком наступній родині?” Пошуки нових шляхів до життя призвели до того , що 5-го травня 2007 року у Північній Кароліні пролунали перші звуки барабанів DRUMSTRONG. Так почалася ця історія, яка сьогодні надихає людей по всьому світу.

Концепція події дуже проста:

барабани досконалий комунікатор, через те, що ритм залучає і охоплює всіх, хто бере участь у барабанному колі. Музика дійсно об’єднує людей різного віку, заробітної плати та стану здоров’я. Ми об’єднуємо людей у ритмі, приділяючи особливу увагу індивідуальному і громадському здоров’ю; грі на честь, або у пам’ять про всіх хто має відношення до боротьби із раком.