В Житомирі моржам збудували хатинку

Тепер тим, хто полюбляє у Житомирі купатися у ополонці і вести здоровий спосіб життя, (виявляється, такі теж є) не доведеться терпіти незручності.

Прихильникам водних процедур у ту пору року, коли снігу по коліна а темперература води у річці ледь перевищує 0 градусів за Цельсієм, збудували будинок моржа. Стіни вигнані з бруса, двері та вікна – з металоплатикового профілю. Повний шик. Тепер тут можна буде зручно переодягнутися, а одягаючись, після купання у ополонці – не відморозити собі ноги.

Будиночок збудовано за позабюджетні кошти. Відомо, що депутати житомирської міської ради люди зовсім не бідні, і чи не кожен з них має серйозний бізнес. Отож, скинувшись, хто чим може (хто матеріалами, хто транспортом, хто робочою силою) народні обранці зробили добре діло – збудували житомирським моржам будиночок. Його сьогодні урочисто і відкрив міський голова Володимир Дебой.

Одного погляду на це чудо сучасного будівництва достатньо, щоб зрозуміти: будинок для моржа широкому загалові буде недоступний. Ключі від будинку отримав депутат міської ради Сергій Мірошніков та представник товариства, яке практикує зимнє купання та здоровий спосіб життя.

Це означає, що випадковій людині, яка не є депутатом, або ж не перебуває у знайомстві з організованими “моржами” але час від часу відвідує ополонку двері до будинку моржа закриті? З цим питанням Репортер Житомира звернувся до міського голови Володимира Дебоя.

Володимир Михалович зауважив, що запустити у цей будинок усіх охочих – це значить зруйнувати його. “Всі ми знаємо, що можуть знайтися непорядні люди, які почнуть використовувати цей будиночок для інших цілей. Можуть його спаплюжити, зламати щось. Тому його двері мають бути відкриті, виключно, для тих, хто, справді, займається зимовим купанням. Якщо ж хтось із житомирян прийде зимою до ополонки та бажатиме залишити свої речі та одягнутися після купання, я думаю, цій людині не відмовлять.”

Відкривали будинок моржа у Житомирі так: