В Житомирі відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Василю Михайловичу Кавуну

Сьогодні, 5 травня, відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки відомому державному діячу, депутату ВР УРСР та незалежної України, 1-му секретарю Житомирського обкому КПУ, Герою Соціалістичної праці, почесному громадянину м. Житомира Василю Михайловичу Кавуну. Дошку встановлено на будинку, де він жив. Також відкрито погруддя Василю Михайловичу Кавуну біля ЗОШ №22 м.Житомира.

В урочистостях взяли участь представники обласної та міської влади, члени родини, друзі та соратники Василя Михайловича Кавуна, громадськість, представники ЗМІ.

Міський голова зауважив, що Василь Кавун присвятив все своє життя місту Житомиру та Житомирській області: “Сьогодні кожна вулиця міста, підвісний пішохідний міст, кожен будинок Житомира пов’язаний із долею Василя Михайловича Кавуна”.

Присутні на урочистостях онуки В.М.Кавуна Михайло та Валентин подякували всім присутнім за любов до їхнього дідуся та зазначили, що прагнуть бути схожими на свого легендарного діда .

Вдова Кавун Ніна Юхимівна поінформувала, що Василь Михайлович хотів, щоб у місті Житомирі було багато молоді, а саме місто було зеленим та квітучим.

За час керівництва В.М.Кавуна у місті Житомирі активно велося житлове будівництво, споруджувалися потужні підприємства, побудовано Міський парк культури та відпочинку імені Ю.Гагаріна, комплекси дитячого відпочинку тощо.

Також 5 травня 2011 року відбулася презентація книги спогадів про В.М.Кавуна “Живий у пам’яті людській”, повідомляє управління по зв’язках з громадськістю міської ради.