В Житомирській області студенти Київського університету права НАН України підвищуватимуть правову свідомість населення

Інститут правової політики продовжує втілення проекту стосовно надання безоплатної правової допомоги громадянам

Як засвідчили останні соціологічні дослідження, проведені Інститутом правової політики, в Україні спостерігається незадовільний рівень правосвідомості, правової культури і правової освіти громадян. Особливо це стосується малозабезпечених сімей у сільській місцевості, які фактично не отримують юридичних послуг, що не дозволяє їм повною мірою усвідомлювати реальний об’єм своїх прав, а тим більше ефективно їх відстоювати.

З метою підвищення правової свідомості громадян, Інститут правової політики спільно із Фондом сприяння правовим і політичним реформам з початку року реалізовує проект по наданню безоплатної правової допомоги громадянам.

Протягом кількох місяців фахівці Інституту, Фонду та студенти-практиканти старших курсів Київського університету права НАН України надають безоплатні консультації у віддалених районах Житомирської області, серед яких Коростишівський, Малинський, Володарськ-Волинський, Народицький, Черняхівський і Радомишльський.

З питань, з яких найчастіше звертаються громадяни, проводиться правове інформування населення, що здійснюється шляхом регулярних публікацій у районних газетах (правова колонка) юридичних порад, роз’яснень чинного законодавства, прав та обов’язків громадян з тих чи інших актуальних питань.