Вбивство директора служби таксі у Житомирі організувала його дружина

На Житомирщині затримано троє осіб, підозрюваних у зухвалому вбивстві приватного підприємця, серед них дружина загиблого.

Тіло молодого чоловіка із численними ножовими пораненнями було виявлено 18 квітня близько 22 години в дворі його власного будинку. Медики констатували смерть загиблого у результаті пошкодження життєвоважливих органів.

Слідчо-оперативні групи обласного управління та Корольовського райвідділу, що прибули на місце події, з’ясували, що загиблий – житель обласного центру, 1980 року народження, приватний підприємець. Чоловік був власником підприємства, що займалось наданням інформаційних послуг таксистам.

За даним фактом Слідчим управлінням УМВС України в Житомирській області було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Попередньо, було встановлено, що загиблий у вечірній час вийшов з власного будинку до гаража, розташованого неподалік домоволодіння, а коли повертався, невідома особа і нанесла йому ножові поранення.

Як проінформував 4 травня на брифінгу в обласному управління перший заступник начальника УМВС – начальник кримінальної міліції УМВС Віктор Костик, це зухвале вбивство працівниками міліції розкрито. У ході розслідування кримінальної справи розглядалось декілька версій причин злочину, у тому числі професійна діяльність підприємця, помста, раптовий конфлікт на вулиці та неприязнь близьких родичів. У результаті проведенних оперативно-розшукових заходів була встановлена ймовірна причетність до злочину дружини загиблого та працівника його підприємства. Подальші слідчі дії та оперативні заходи підтвердили цю інформацію.

На даний час затримано троє осіб, серед них 25-річна дружина загиблого, яка сприяла вчиненню злочину і є пособником; 46-річний працівник підприємства, раніше судимий житель обласного центру, що став організатором вбивства та 37-річний раніше уже судимий за вбивство житомирянин, виконавець замовлення.

На підставі зібраної доказової бази кримінальну справу наразі перекваліфіковано на ч. 2 ст. 115 (підпункти 11, 12) «Умисне вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб» Кримінального кодексу України відносно організатора та дружини та на ч. 2 ст. 115 (пп. 11, 13) «Умисне вбивство, вчинене на замовлення особою, яка раніше вчиняла умисне вбивство» Кримінального кодексу України відносно виконавця.

На даний час усім трьом обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Розслідування триває.

ВЗГ УМВС України в Житомирській області