Відбулася творча зустріч «Пісні моєї душі» з автором – виконавцем Світланою Смірновою

26 травня в приміщенні Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Ольжича у відділі літератури з мистецтва відбулася творча зустріч «Пісні моєї душі» з членом ЖОГО «Російська співдружність», автором – виконавцем Світланою Смірновою.

Світлана Смірнова 10 років тому переїхала до Житомира з Санкт-Петербургу (Росія).

Закінчила Санкт-Петербурзький державний університет культури і мистецтва на кафедрі народного пісенного мистецтва.

Зросла і виховувалася в багатодітній творчій родині. Батьки, Олександр і Ольга Смірнови, отримали освіту в цьому ж вузі і створили на Крайній Півночі (селище Евенський, Магаданська область) дитячий зразковий фольклорний ансамбль «Потешки», з якого почалася творча діяльність Світлани. У цьому колективі Світлана була солісткою і займалася постановками музичних композицій в якості хореографа. Закінчила музичну школу по класу скрипки та фортепіано.

В якості солістки та учасниці ансамблів (сімейного, фольклорного та хореографічного) була відзначена званням дипломанта численних конкурсів:

III Всесоюзного фестивалю народної творчості;
конкурсу авторської пісні народів північного краю «Срібні струни»;
фестивалю хореографічних колективів «Північна Терпсихора»;
фестивалю корінних народів півночі «Холі»;
обласного конкурсу солістів-вокалістів у м. Львів.

Сім’я Смірнових в 1991 році стала переможцем Всесоюзного конкурсу «Грай гармонь».

Досвід спілкування з людьми Світлана втілювала в якості журналістки і ведучої програм у студіях Евенського телебачення (Магаданська область) і Лузького телебачення (Ленінградська область), «Радіо – мікс” (радіокомпанія «Полужье»). Влітку 2000 року, відвідуючи м. Житомир, працювала ді-джеєм на «Z – радіо».

В даний час Світлана перейняла від батьків традиції професійні і творчі, як автор-виконавець, брала участь у фестивалі бардівської пісні «Ми-сі-соль» (2009 р.), нагороджена дипломом конкурсу за кращий текст гімну молоді Магаданської області (2009 р .). Напередодні 9 травня виступала перед ветеранами 8 танкової армії, а 9 травня перед ветеранами нашого міста.

Світлана разом з чоловіком виховує трьох доньок і … пише пісні.

За матеріалами: RTA-plus