Водоканал у Житомирі лякає прокуратурою тих, хто користується водопровідною мережею міста самовільно!

За самовільне приєднання до водопровідно-каналізаційних мереж передбачено значний штраф!

Комунальне підприємство «Житомирводоканал» продовжує здійснювати перевірку наявості особових рахунків абонентів приватного сектору та виявлення фактів-самовільного безоблікового водокористування, а також перевірку наявності у споживачів, які мають приватне житло, необхідної технічної документації – технічних умов на приєднання до централізованого водопостачання і водовідведення та робочих проектів.

Про це Репортер Житомира повідомляє прес-служба Житомирводоканалу.

Інспекцією водних ресурсів КП «Житомирводоканал» виявлено, що деякі жителі міста самовільно підключилися до мереж водопостачання та водовідведення, чим завдали істотної матеріальної шкоди підприємству. Такі випадки виявлено, зокрема, по вулицях Черняхівського, Набережна під скелями, пров. Мар’янівському тощо.

На порушників накладено штрафні санкції. Інформацію про злісних порушників буде надано до Житомирської міжрайонної природоохоронної прокуратури. КП «Житомирводоканал» застерігає від самовільного приєднання до водопровідно-каналізаційних мереж, адже через такі дії Ви завдаєте збитків підприємству, яке є комунальною власністю (тобто власністю громади), та в такий спосіб створюєте передумови для погіршення загального стану водопостачання, що становить загрозу для суспільних інтересів у цілому.

КП «Житомирводоканал» повідомляє: тим, хто свого часу самовільно підключився до міських мереж водопостачання та водовідведення та не має особового рахунку, – аби уникнути значних штрафних санкцій, – необхідно звернутися у виробничо-технічний відділ КП «Житомирводоканл» для врегулювання своїх відносин з підприємством належним чином. При добровільному зверненні – до 1 липня 2011 року – штрафні санкції застосовуватися не будуть.