За минулий місяць на Житомирщині лісові пожежі знищили 8 гектарів землі

З початку квітня 2011 року, на території України, значно загострилась ситуація з пожежами у природних екосистемах, їх кількість з початку року вже досягла 130 випадків, внаслідок цих пожеж вогнем знищено 74 га лісів.

У лісових масивах Житомирської області зареєстровано 7 загорянь, у результаті яких вогнем знищено 8,3 га лісових насаджень. Саме, поведінка людей, які відпочивають на природі, викликає серйозне занепокоєння у працівників служби порятунку МНС «101».
Основними причинами лісових пожеж залишаються порушення вимог пожежної безпеки населенням під час перебування у лісах та несанкціоноване випалювання залишків рослинності приватними господарями та працівниками агрогосподарств під час проведення сільськогосподарських робіт, інформує Репортер Житомира Центр зв’язків з громадськістю, УМНС України в Житомирській області.

Джерелом пожежі у лісі може стати необережно кинутий сірник або недопалок. Виберіть місце для вогнища подалі від дерев та кущів, обладнайте його. Ніколи не залишайте вогнище без нагляду. Незагашене вогнище може бути причиною лісової пожежі!

Також, небезпечною може бути просякнута мастилом, бензином, гасом чи іншою пально-мастильною речовиною ганчірка. Пожежу може спричинити навіть заправка паливного баку машини при працюючому двигуні. А залишена на сонячній галявині порожня скляна пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагоряння лісових масивів.

Бережіть «зелені легені» планети від пожеж! Веселих і, головне, безпечних вам свят!