Житомирські митники “зловили за руку” керівника німецької благодійної організації

Благодійна, але зовсім не законослухняна організація з Німеччини порушила митне законодавство України. Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-центр Житомирської митниці.

Житомирські митники виявили порушення митних правил Німецькою благодійною організацією «Internationale Paketaktion Ost. e.V.», яка надіслала вантаж в якості гуманітарної допомоги на адресу міжнародної молодіжної громадської організації «Проект Водень» в місті Житомирі.

Під час проведення огляду вантажу бувшого у використанні до 30% зносу „одяг, взуття, посуд, білизна, меблі, стільці та інвалідні візки”, розміщеного в напівпричепі та доставленого на склад гуманітарної допомоги міжнародної молодіжної громадської організації «Проект Водень» м. Житомир, виявлено товари, які не були зазначені в товаросупровідних документах, тобто переміщені через митний кордон України з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів, документів, що містять неправдиві дані.

В ході проведення перевірки встановлено, що переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю незаявлених в товаросупровідних документах товарів, організовано головою общини «Internationale Paketaktion Ost. e.V., громадянином Вернером Матута (Werner Matutat), який надав перевізнику товаросупровідні документи, що містять неправдиві дані щодо кількості та найменування товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 352 Митного кодексу України. У відношенні керівника Німецької благодійної організації Житомирською митницею порушено справу про порушення митних правил за ст.352 Митного кодексу України. Рішення по справі найближчим часом буде прийнято судом.