Житомирські патрульні міліціонери перейшли на літній графік несення служби

Щодня в Житомирі на охорону громадського порядку заступає близько 60 нарядів міліції!

Досить незвичне, як для будня, дійство мали нагоду поспостерігати житомиряни та гості міста надвечір у п’ятницю. На Старому Бульварі обласного центру, перед адмінбудівлею Управління МВС України в Житомирській області, вишикувались всі ті, хто щодень охороняють громадський порядок – піші, мото- та автомобільні наряди батальйону патрульної служби, окремої роти міліції «Беркут», Державтоінспекції та Державної служби охорони, дільничні інспектори Богунського та Корольовсього райвідділів, військовослужбовці внутрішніх військ частини 3047.

Щоправда для самих міліціонерів щоденний інструктаж перед заступанням на службу – явище цілком ординарне. Звичайно він проходить по підрозділам, але цього разу спільне зібрання було зумовлене певними причинами.

Валерій Марчевський, заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки: “Працівники органів внутрішніх справ із збільшенням світлового дня перейшли на весняно-літній графік. Це означає, що основні наряди несуть службу на годину більше, до того ж, окремі підрозділи працюють у тризмінному режимі. Також саме у цей період до патрулювання залучаються додаткові патрулі кінної міліції та кінологів, що, в основному, працюють у парках, скверах, інших місцях масового відпочинку людей.”

Загалом же, лише в обласному центрі до охорони громадського порядку заступають 48 піших та ще 12 автопатрулів. Це дає можливість перекрити більшість території Житомира та прилеглих лісопаркових зон – улюблених місць проведення дозвілля громадян. Міліціонери намагаються досягти максимальної мобільності, взаємозлагодженості та оптимального координування дій міліціонерів між собою, аби у разі необхідності своєчасно прийти на допомогу кожному із її потребуючих.

Одним із нововведень у забезпеченні правопорядку в місті є спільні з приватними охоронними структурами маршрути автопатрулювання. Лише упродовж останніх двох місяців, часу їх взаємодії, було затримано 48 правопорушників та розкрито 5 злочинів.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області