Бойова граната у “Виступовичах” здивувала усіх

Вчора на україно-білоруському кордоні трапилася пригода з бойовою гранатою.

До міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Виступовичі» для оформлення на виїзд з України прибув легковий транспортний засіб марки «БМВ» під керуванням громадянина Республіки Білорусь 1988 року народження, мешканця міста Світлогорськ, що на Гомельщині.

Під час проходження прикордонно-митного контролю прикордонним нарядом було звернуто увагу на нервову поведінку водія та прийнято рішення про проведення поглибленого огляду транспортного засобу.

Під час огляду автомобіля за допомогою прикордонної службової собаки «Джессі» в ніші правих передніх дверцятах автомобіля, було виявлено ручну гранату «РГД – 5» без запалу. З пояснень водій громадянин Республіки Білорусь з’ясовано, що той приїжджав до України на ювілей до своїх родичів де авто часто було не замкнуто і тоді можливо даний предмет був підкинутий.

Віктор Вирва, керівник прес-служби північого регіонального управління ДПСУ: “На даний час гранату та автомобіль, попередня сума оцінки якого складає 140 тисяч гривень вилучено. У разі встановлення експертизою того, що дана граната являється бойовою, буде вирішуватись питання про порушення кримінальної справи відносно водія автомобіля.”