Ковані вироби будь-якої складності і неперевершеної краси – це ТОВ «Шалений молот» у Житомирі!

Кузня – слово, майже, чарівне. Одразу ж десь з далеко з підсвідомості виринають постаті кремезних ковалів, які творять дива із приборканим ними розпеченим металом.

Ковальські вироби – цінні і сьогодні, вони урізноманітнюють наше сприйняття навколишнього світу, допомагають побачити прекрасне у простих буденних речах. Вироби ручної роботи з металу, як не дивно, у нинішньому асфальто-бетонному світі, переживають справжнє відродження, користуються високим попитом. Вони чудово поєднують у собі практичну та оздоблювальну функцію.

Наприклад, неестетичні стандартні металеві грати, які ми ставимо на вікна, захищаючи наші квартири від злодіїв, навівають «тюремний сум», перетворюючи небо «у клітинку». А якщо замовити металічні віконні грати ручної роботи за індивідуальним замовленням – і злочинець в хату не залізе і зовнішній вигляд як зсередини, так і ззовні, буде на вищому рівні. Те ж саме можна сказати і про ворота, двері, перила на східцях, навіси, лавочки, підсвічники, підставки, просто художні композиції з металу – все це урізноманітнює побут і світогляд того, хто цінує життя, його різнобарвність і красу.

Зрозуміло, що життя і красу цінують майже усі. Головне питання – гроші, тобто чи по-кишені незаможному житомирянинові оточити себе такими чудовими предметами, які створюють у своїх кузнях талановиті житомирські ковалі? Це питання ми задали людині, яка у Житомирі асоціюється з такими поняттями, як кузня, ковальство, вироби з металу.

Андрій Хоцький. Відомий у далеко за межами Житомира майстер ковальської справи. Разом з колективом професійних творчих людей, серед яких – знані і талановиті ковалі Максим Церпицький та Олександр Кур’ята, Андрій створює справжні шедеври з металу, дерева, супутніх матеріалів. Замовлення надходять найрізноманітніші – від створення лицарських обладунків для прихильників історичної реконструкції, до встановлення автоматики для воріт будь-якої складності.

За освітою Андрій – зварювальник, однак художнє кування завжди було ближчим до душі майстра, а отже не могло не визначити його подальший життєвий і творчий шлях. Вже більше 15-ти років Андрій Хоцький займається улюбленою справою. Шість років тому об’єднав команду однодумців, яка сьогодні відома у Житомирі як ТОВ «Шалений молот».

Андрій Хоцький, директор ТОВ «Шалений молот: “Звичайно, вартість кованих виробів залежить від складності їх виконання, художньо-естетичної цінності, кількості витрачених на їх створення матеріалів. З кожним клієнтом ми працюємо індивідуально. Тому кожен має змогу замовити у нас виріб з металу. Якщо клієнт усвідомлює, що, наприклад, ковані металеві грати, двері, ворота, інші елементи оздоблення будинку та прибудинкової території – це гарно, практично, екстравагантно, сучасно, матеріальні питання відходять на останній план.

Гроші – приходять і невідомо куди діваються, а речі, які нас оточують, залишаються з нами протягом всього життя, кожного дня формуючи наш настрій. Зрозуміло, що якісно виконані роботи по металу, предмети інтер’єру та оздоблення приносять лише позитив у життя їх власника.”

ТОВ «Шалений молот» славиться виробами художньої ковки найвищого класу. Його майстри бажані гості ковальських заходів, які відбуваються на теренах нашої держави. До речі, герб Житомира, викуваний з металу, який нещодавно був презентований Житомирській міській раді був створений майстрами саме цієї кузні.

Надання металові форми та змісту старими дідівськими методами завжди привертало увагу людей. Цікаво спостерігати, як на очах із простої залізяки майстер створює справжній витвір мистецтва. Хто не бачив залізних троянд, які здається, пахнуть, як і належить цій квітці?

Можливо, через те, що людям цікава творчість ковалів, у Житомирі періодично проходять ковальські фестивалі, активну участь у яких приймають ковалі ТОВ «Шалений молот». Андрій Хоцький запевняє, що його майстри можуть виготовити з металу все, що можна забажати. Якість – на найвищому рівні.

ТОВ «Шалений молот» створює за індивідуальними художніми ескізами:

1. Брами та огорожі;
2. Балкони;
3. Ґрати;
4. Дошки;
5. Поручні;
6.7. Лавки, бесідки;
8 Ковані вироби дла інтер’єру та екстерєру у стилі XVIII – XIX століть.

У будь-якому випадку ви отримаєте ексклюзивний виріб з металу високої художньої цінності, який, завдяки своїй міцності, прослужить вам вірою і правдою усе ваше життя і передасться у спадок нащадкам.

Пропонуємо читачам Репортер Житомира зразки виконаних ковалями «Шаленого Молоту» проектів:

Залізні сходи з декоративними перилами художньої ковки

Сходи: поєднання дерева з металом

З такими гратами на вікнах, небо точно не «в клітинку»

Капличка

Кована брама – гордість господаря!

Будь-який предмет інтер’єру, можна зробити витвором мистецтва!

Отож, краса і довершеність виробів з металу ручної роботи перемагає час і простір. Ковані вироби проходять крізь століття, змінюють світ навколо, живуть своїм незбагненним життям, набагато довшим за людське.

Живемо один раз, а тому, можливо й варто оточити свій побут такими незвичними і водночас, надійними предметами, які народжуються у руках талановитих майстрів ковальської справи?
_______________________________________________________________________________________________________

Замовити ковані вироби у Житомирі та отримати неперевершений результат пропонує ТОВ «Шалений Молот».

Телефони:(067) 970 76 15, 33-40-53
E-mail: Khotskyi@i.ua