Молодіжні активісти вважать, що міська рада Житомира боїться діяльності молоді

Відверто дивує офіційна позиція міської ради опублікована на офіційному сайті http://zt-rada.org.ua/news/p1470, щодо намірів коаліції громадських організацій, органів студентського самоврядування та просто активної молоді провести комплекс навчально-розважальних проектів на території міського гідропарку 26 червня.

Чим саме заплановані молодіжними активістами заходи по відзначенню дня молоді загрожують Вашому святу? Невже міська влада так боїться діяльності молоді? Заради чого падати так низько, щоб викривляти інформацію та вдаватись до подібних звинувачень, образ та залякувань?

Щодо Ваших побоювань, з приводу зриву «свята», то можу офіційно заявити, що ми й не збирались перешкоджати організованих різним молодими людьми та організаціями заходам.

Наша позиція полягає в проведенні альтернативного комплексу заходів, і дати всім охочим право вибору прийняти участь в тих подіях, які їм стануть цікавими. Дивує, що попри таку відкритість і намагання прояснити ситуацію, публікуючи свій матеріал Ви свідомо пропускаєте ряд дуже важливих деталей та допускаєте купу неточностей.

Важко усвідомити яким чином можливість вибору когось обмежує, а тим паче шкодить молоді. Ініціаторами було запропоновано альтернативний комплекс заходів. Кожна молода людина вправі самостійно обрати для себе цікаву програму. Невже це погано?
Що ж стосується позицій інших громадських організацій, що задіяні у святкуванні – це їхнє право.

Будь-які спроби шановної Олени Миколаївни промаркувати між нами лінію фронту, навряд увінчаються успіхом, адже ми не маємо жодних претензій до учасників самоорганізованих заходів. Ці люди реалізовують свої ідеї, які вони ж і створили. І це однозначно повинно вітатись.

Все ж пропоную не вдаватись до образ та погроз, що з Вашого боку вже не однозначно лунали, і відвідати відзначення «Дня БЕЗ молоді», що розпочнеться на території міського гідропарку 26 червня о 10:30, та переконатись в організаційній спроможності молоді задовольнити свої інтереси власними зусиллями.

З повагою,
Голова ЖОО ВМГО «Демократичний Альянс»
Дмитро Ткачук

P.S. Нагадаємо, ряд громадських активістів вирішили відзначити день «Без молоді» з огляду на те, що міське управління у справах сім’ї, молоді та спорту відмовилося профінансувати їх коаліційну політику та тренінги по проектному менеджменту. Кошторис складав 1400 грн….

За цих обставин активісти планують провести 26 червня у Гідропарку День “Без молоді”, розпочавши його о 10:30 з поховальної церемонії. В театралізованій формі вони продемонструють наміри «вищих сил міста» щодо молодіжних ініціатив та потреб. Всі цікаві для молоді питання планують скласти у символічну домовину та поховати.