Мистецтво, діти, благодійність: як багаті люди у Житомирі на практиці підтверджують свої пафосні заяви

Сьогодні у Житомирі не відбувся благодійний аукціон, присвячений дню захисту дітей в рамках проекту «Подаруй дітям свою любов!».

Ті, хто має багато грошей і роз’їжджає Житомиром на дорогущих іномарках, вартістю “мама рідна, де він взяв стільки грошей“, повернулися спиною (якщо не сказати гірше якою частиною тіла) до мистецтва, благодійності, дітей. Житомирська еліта захід тупо проігнорувала.

Ось так.

Звичайно, у кожного з тих, хто отримав запрошення, а це близько 200 чоловік, має бути дуже поважна причина неявки. Результат – на фотографіях. Пусті стільці. Кошти від аукціону, який так і не відбувся, мали бути перераховані Житомирському обласному спеціалізованому будинку дитини для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків. Ще одна благородна ініціатива розбилася об стіну байдужості тих, хто “вибився у люди“.

Але організатори аукціону не засмучуються. Кажуть, що подібних проектів у Житомирі ще ніхто не робив, а тому у суспільстві ще не сформований запит на справжню, “непоказушну” благодійність. Ініціатори молоді, активні, не здаються. Кажуть, що ця невдача їх не зламала і вони прикладуть усіх зусиль, щоб благодійні аукціони у Житомирі нарешті привернули увагу громадськості та виконали свою важливу соціальну функцію.

Валерія Бохнюк, директор арт-галереї “Акрополь”: “Те, що благодійний аукціон у Житомирі не відбувся, хоча попередню зацікавленість у ньому висловило багато відомих людей нашого міста – привід зробити висновки. Ми нікого не звинувачуємо. Констатація факту говорить сама за себе. Але й руки ми не опустимо – успішні соціально-спрямовані благодійні аукціони у Житомирі будуть!”

Віталій Сівко, голова житомирської обласної молодіжної громадської організації «ХХІ покоління»: “Сьогодні ми не будемо зупинятися на місці, адже враховуючи те, що 1 червня – день насичений багатьма святковими заходами і запрошені могли бути просто зайняті. Таким є наше життя. Тому аукціон буде перенесений дещо у часі. Благодійна діяльність кожного повинна стати гідним прикладом для усіх і долучатися до спільної соціальної роботи повинні ще більше і більше небайдужих людей.”

Аукціон, який не відбувся, на власні очі бачив Репортер Житомира:

Ведучий заходу Володимир Шинкарук так чекав на момент, щоб стукнути аукціонним молотком, що не втримався і грюкнув їм у пустому залі…

Мистецтво, діти, благодійність: виявляється, багатим людям цього поки що і не треба…