На Житомирщині колишній фельдшер-нарколог облаштував лабораторію з виготовлення метамфетаміну

Підпільна лабораторія з виготовлення метамфетаміну встигла пропрацювати в одному з районів Житомирщини лише 4 дні. Оперативники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в області затримали її організатора безпосередньо під час приготування особливо небезпечного наркотичного засобу – психотропної речовини метамфетаміну.

Як з’ясувалось, 30-річний чоловік, житель Рівенської області, у минулому фельдшер-нарколог, приїхав на Житомирщину із гостинами до родичів. Однак, істинна мета його візиту була зовсім іншою.

На місці роботи лабораторії, облаштованій у господарському приміщенні приватної садиби, було вилучено обладнання та інгрідієнти для виготовлення метамфетаміну, а також сам засіб як у рідкому стані, так і напівсинтезований у порошок. Закінчити технологічний процес переробки організаторові завадили оперативники.

Наразі у працівників міліції є підстави стверджувати, що психотропний засіб призначався для подальшого продажу у молодіжному середовищі.

Начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області Дмитро Фадєєв: “Вчасне втручання міліції у ситуацію допомогло запобігти витоку у нелегальний обіг значної кількості небезпечного психотропного засобу, вартість 1 г якого за цінами чорного ринку становить близько 1 тисячі гривень.

Серед низки речових доказів, знайдених на місці події, спеціалізований посібник з хімії, яким, очевидно, користувався підозрюваний під час виготовлення психотропної речовини”.

Все вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Вирішується питання про порушення відносно затриманого кримінальної справи, інформує ВЗГ УМВС України в Житомирській області.