На Житомирщині лісники гасили бутафорську пожежу

В лісовому кварталі Велідницького лісництва Словечанського лісгоспу внаслідок необережного поводження з вогнем виникла пожежа.

Загоряння помітили чергові двох спостережних веж. Про це відразу повідомлено керівництво підприємства, яке вживає невідкладних заходів. На місце пожежі виїжджають пожежний автомобіль, інша спецтехніка, бійці лісової охорони…

Проте швидко пожежу ліквідувати не вдалося – на допомогу підіспіли підрозділи МНС та Словечанського лісгоспу АПК… Спільними зусиллями вогонь переможено. За такою легендою проходили комплексні навчання лісової пожежної охорони та підрозділів МНС в Словечанському лісгоспі, що на Овруччині. Про це Репортер Житомира повідомляє Прес-служба ЖОУЛМГ.

Саме це підприємство для такого заходу вибрано не випадково. Адже лісгосп є найбільшим в Україні за площею лісів. Більшість насаджень – хвойні, а саме вони є найнебезпечнішими у пожежному відношенні.

«Тож маємо бути готовими до різних неприємних ситуацій, – каже керівник господарства Олександр Павлушенко. – В таку спекотну та посушливу пору всі працівники лісгоспу та спецтехніка, як кажуть, в стані бойової готовності. В кожному лісництві маємо пожежні спостережні вежі, організовано цілодобове чергування та патрулювання лісових масивів. Адже з пожежею значно легше боротися, якщо вона виявлена вчасно.»

«Злагодженість спільних дій лісівників та рятувальників для нашого району особливо актуальна, адже це край лісів. А погодні умови щоліта випробовують професіоналізм підрозділів МНС та лісової пожежної охорони, – ділиться головний лісничий підприємства Василь Кобилинський. – Ситуація, опрацьована в ході навчань, максимально наближена до дійсності, але, відмінності, звичайно є. В лісі бувають різні умови, і все набагато складніше.»

Лісівники дуже сподіваються, що в цьому році зустрічатися з вогнем у лісі їм більше не доведеться. Тому закликають громадян не нехтувати правилами безпеки поведінки в лісі. Адже необачно кинутий недопалок, іскра від багаття, пустощі з вогнем можуть стати причиною масштабних лісових пожеж, які надзвичайно важко ліквідувати.