На Житомирщині на хабарі піймали співробітника міліції

Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність старшого дізнавача одного з районних відділів УМВС України в Житомирській області, який вимагав хабара у мешканця м.Новограда-Волинського.

Як повыдомила прес-служба СБУ, капітан міліції вимагав у громадянина тисячу доларів США за винесення постанови про відмову в порушенні стосовно нього і його знайомого кримінальної справи за ст.290 (знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) Кримінального кодексу України та повернення речового доказу у кримінальній справі – автомобіля.

1 червня ц.р. хабарник був затриманий у своєму службовому кабінету «на гарячому» – одразу після отримання ним усієї суми хабара (гроші правопорушник у руки не взяв, а наказав покласти на чисті аркуші паперу). Після появи правоохоронців зловмисник, скинувши отримані долари з аркушів на підлогу, намагався втекти з місця злочину, однак був затриманий співробітниками спецпідрозділу «Альфа» СБУ.

Цього ж дня за матеріалами СБУ прокуратурою Житомирської області стосовно хабарника порушено кримінальну справу. Слідство триває.