На хабарях горять голови РДА Житомирської області

Прокуратура Житомирської області розслідує кримінальну справу за фактом отримання хабара на суму 25 тисяч гривень.

Прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу стосовно голови однієї із райдержадміністрацій Житомирської області за частиною 2 ст. 368 Кримінального кодексу України, інформує Репортер Житомира прес-служба прокуратури Житомирської області.

Встановлено, що голова райдержадміністрації, будучи службовою особою, займаючи відповідальне становище та використовуючи авторитет займаної посади, діючи умисно, всупереч інтересам служби, з корисливих мотивів, перебуваючи у службовому кабінеті, вимагав від комерційного директора приватного підприємства хабар на суму 25 тисяч гривень за сприяння щодо вирішення питання у сфері земельних відносин.

У подальшому, безпосередньо у службовому кабінеті, голова райдержадміністрації одержав хабар. Під час одержання хабара голову райдержадміністрації затримали співробітники ГУБОЗ МВС України спільно з співробітниками УБОЗ УМВС України в Житомирській області.

Досудове слідство по справі проводить прокуратура області. Корольовським районним судом м. Житомира підозрюваному обрано запобіжний захід – застава.

А ось за хабар на суму понад 850 тисяч гривень голова іншої райдержадміністрації вже отримав 9 років позбавлення волі.

Колишній голова Брусилівської райдержадміністрації Дейнеко В.Ф., зловживаючи службовим становищем, вимагав і одержав хабар на суму понад 850 тис. грн. за сприяння у вирішенні питання щодо одержання у власність земельних ділянок у межах Ставищенської сільської ради загальною площею 10 га.

Як повідомила начальник відділу підтримання державного обвинувачення у судах прокуратури області Тетяна Магалецька, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ за скаргою засудженого та його адвоката переглянув кримінальну справу за обвинуваченням Дейнеко В.Ф. за частиною 3 ст. 368 (одержання хабара в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України та залишив без змін покарання за вироком Апеляційного суду Житомирської області від 1 грудня 2010 року.

Колишнього голову райдержадміністрації засуджено до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов’язків в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на три роки з конфіскацією усього належного йому майна. На підставі ст. 54 Кримінального кодексу України колишнього голову райдержадміністрації позбавлено 5 рангу 3 категорії посадової особи місцевого самоврядування.