Одразу три культурні події у “Кавоманії”

З 26 травня по 19 червня у приміщенні «КАВОМАНІЯ» (вул. Московська, 24-Б, ТЦ «КВАДРАТ», 3-й поверх) проходить відразу три виставки!

«КОТОВАСІЯ» Ірини Шуцької (м. Луцьк)

Якщо існує котовасія потрапити в яку не лячно, а навіть приємно, то це котовасія, яка розпочалася 29 травня у приміщенні центру інтелектуального дозвілля Кавоманія. У день відкриття для відвідувачів було влаштовано виступ гурту «Коты на крыше», виставка картин Ірини Щуцької (м.Луцьк) та виставка іграшкових мишок від ТаніКо, Сергія та Анастасії Соловйових.

Молода та перспективна Ірина презентує житомирянам свої роботи не вперше. Так само не вперше вони вражають, захоплюють та виводять публіку з зони комфорту, допомагають жартома поглянути на серйозне.

У кожному її сюжеті – коти. На картинах вони не просто існують як візуалізація певної краси та можливості задоволення від її споглядання. Вони показують глядачеві незвичайний внутрішній світ авторки і можливо, когось із нас.

«Котами я передаю свої думки, ідеї», – говорить Ірина, – «Кожна людина робить це по-своєму. Я роблю це саме так». Художниця із великим захопленням розповідає про свою пристрасть: «Я дуже люблю котів, але з деяких причин не можу дозволити собі тримати їх вдома, так вони з’явилися на картинах».

Незвичайні роботи об’їхали немало міст України, ще й побували за кордоном. На запитання про те, де краще люди сприймають «котомистецтво» Ірина відповідає: «за кордоном люди більше готові його сприймати, особливо репродукції».

– Ви зробили репродукцію ікони, замінивши людей котами. Не страшно?

– Немає чого боятися. У кожній моїй картині є певний стьоб. Зараз у світі існує багато релігій та їх фанатів. Репродукції ікон – це стьоб над релігійними фанатиками.

«ЧУДОВІ ПУХНАСТИКИ» ТаніКо, Сергія, Анастасії СОЛОВЙОВИХ (м. Житомир)

Ґвалт!!! Куди дивиться санепідемстанція??? У «КАВОМАНІЯ» завелися таргани, миші, чудернацькі кролики, декілька песяток і ЧУПАКАБРА!!! Хоч вони й лялькові, натомість дуже милі й привабливі…

ПРИЄДНУЄМОСЯ ДО МЕГАПОЗИТИВУ від майстрів текстильної скульптури родини СОЛОВЙОВИХ!!!

«НА СКЛІ» Наталії Римар (м. Київ)

ПЕРША В УКРАЇНІ виставка робіт Наталії Римар відкрилася у Житомирі!!! Наталя пише свої картини на склі. Як зазначила авторка, це досить цікава техніка: «Спочатку необхідно на склі накреслити контур малюнка, а потім вже залити його спеціальною вітражною фарбою». На створення своїх робіт Наталію надихає австрійський художник Густав Клімт, який опанував схожу техніку ще в средині ХХ століття.

«Потяг до малювання у меня проявився ще в дитинстві – я завжди щось малювала, вигадувала плакати до свят, постійно щось оздоблювала, прикрашала. Одного разу завітала в гості до подруги. Ми сидели на кухні, чаювали. І тут на стіні побачила чудову картину на склі. Зацікавилась, розпитала про техніку малювання таких картин. Це мене захопило і ось вже два роки малюю картини.

Сьогодні можу з гордістю сказати, що займаюсь улюбленою справою, і цим щаслива! Роблю те, що страшенно мені подобається. Кожна робота захоплює і до самого завершення зберігається загадка – що вийде? Адже часто кінцевий вигляд виробу формується і народжується у процесі, до найостаннішого штриха – і це вражає! Кожен раз радію, як дитя, тому що виходить навіть краще, ніж передбачалось наперед – це чудово і чарівно! До того ж я займаюсь справою, що приносить радість іншим», – розповідає художница Наталія Римар.

У творчому доробку Наталії нараховується вже більше 30 робіт і вона не збирається зупинятися на досягнутому. Вже досить скоро на виставці можна буде побачити нові роботи Наталії.