Рада старійшин налаштована облагородити місто

Засідання Ради старійшин відбулося сьогодні, 9 червня, за участю усіх 10 членів ради.

Присутні ознайомилися із Програмою соціально-економічного розвитку Житомира на 2011 рік та обговорили питання, які турбують кожного житомирянина. А це – загальний благоустрій міста, методи та шляхи покращення стану навколишнього середовища, вулиць Житомира. Зокрема, лунали пропозиції щодо унормування території Гідропарку, головних вулиць, місць відпочинку житомирян. Члени Ради старійшин налаштовані на активну роботу і планують бачити результати спільної з виконавчими органами ради діяльності вже до Дня міста.

Так, для багатьох житомирян візитною карткою міста є вул. Михайлівська, де можна посидіти в затишному кафе, відпочити від шуму автомобілів та й просто прогулятись по центру дороги. Саме питання облагородження вул. Михайлівської з її історичними будівлями обговорювали сьогодні під час засідання. Члени Ради старійшин внесли пропозиції щодо покращення зовнішнього стану візитівки міста – приведення до належного вигляду будівель, уквітчання та озеленення вулиць, кронування дерев. Нагадаємо, що нині у Житомирі проводиться конкурс «Моє квітуче місто», мета якого – уквітчати, озеленити та облагородити вулиці Житомира.

Так, по вулицях міста видно перші спроби уквітчання тротуарів, облагородження прибудинкових територій. Однак, цього замало. Адже, на жаль, багато таких добрих справ надалі стають нікому не потрібними: квіти не поливаються, належна чистота не підтримуються. Про це повинні піклуватися самі мешканці. Адже саме із таких, на перший погляд, незначних справ формується обличчя місті. Зусиль лише влади для створення позитивного іміджу міста, покращення благоустрою недостатньо. Житомир може бути привабливим, охайним та уквітчаним лише при патріотичному ставленні житомирян до нього. Так, проблема виховання любові до батьківщини, до рідного міста на сьогодні є дуже актуальною і багато в чому залежить від навчально-виховних інститутів, сім’ї, впливу ЗМІ. Зокрема, прозвучали пропозиції щодо запровадження у навчальних закладах Житомира уроків з вивчення історії міста.

Голова Ради старійшин, почесний громадянин міста, Валентин Євгенійович Острожинський запропонував також зупинитися на питанні розвитку малого підприємництва. Адже сьогодні малий та середній бізнес майже не захищений і не організований, а торгівля по вулицях міста хаотична. За словами Валентина Євгенійовича, нинішня влада рухається у правильному напрямку, підтримуючи мале підприємництво, місцевого виробника та розглядаючи їх проблемні питання.

Результатом засідання ради старійшин стане їх звернення до міського голови Володимира Дебоя щодо соціально-економічного та культурного розвитку міста.

Нагадаємо, що Рада старійшин – консультативно-дорадчий орган при міському голові, який вносить пропозиції до загальної діяльності міської ради. Основне завдання Ради – сприяння врахуванню громадської думки та позитивного досвіду під час формування та реалізації політики розвитку основних сфер життєдіяльності міста, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.