Спокій та правопорядок під час усіх масових заходів червня забезпечує житомирянам міліція громадської безпеки

Остання декада червня багата на суспільно важливі події самого широкого спектру: від пам’ятних історичних дат, державних свят до молодіжно-розважальних заходів.

Для забезпечення правопорядку під час їх проведення на території Житомирщини з 21 червня розгорнуто роботу спеціально створених Оперативних штабів Управління МВС в області та відповідно у кожному міськрайоргані внутрішніх справ. До їх функцій, у першу чергу, входить попередження можливих порушень громадського спокою, недопущення провокацій під час проведення запланованих заходів та координація дій з іншими правоохоронними органами.

Зважаючи на характер заходів працівники міліції максимально наблизили маршрути патрулювання до місць розташування меморіальних комплексів, братських могил, обелісків, пам’ятників та заздалегідь взяли їх під цілодобову охорону.

“Загалом 22 червня тематичні масові заходи відбулися у 17 населенних пунктах області, участь у них взяли понад 3,5 тисяч людей – повідомив заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки УМВС Валерій Марчевський. – Більшість зібрань мало форму мітингів та покладань квітів до меморіальних комплексів. Порушень громадського порядку під час їх проведення не було”.

Однак працівники органів внутрішніх справ продовжують працювати у цілодобовому режимі, адже тривають урочистості до 15-річниці Конституції України, а їм на зміну прийдуть розважальні заходи до Дня молоді. Тому увага міліції сьогодні зосереджена на місцях масового перебування людей та проведення дозвілля, лісопаркових зонах.

Проводиться комплекс профілактичних заходів і на вокзалах, ринках, перевіряються недобудовані об’єкти, порожні закинуті приміщення, шляхопроводи, мости тощо, аби жодні негативні фактори не вплинули на святковий настрій жителів області, інформує ВЗГ УМВС України в Житомирській області.