Суд звільнив Ганну Сінькову з-під варти

30 червня 2011 року Печерський суд міста Києва змінив міру запобіжного заходу для Ганни Сінькової, яку звинувачують у смаженні яєчні на вічному вогні.

Тепер, до ухвалення судом остаточного рішення, підсудна перебуватиме на підписці про невиїзд. До цього 20-річну Ганну три місяці утримували в слідчому ізоляторі. Біля суду близько півсотні націоналістів зібралися, щоби підтримати Ганну. Зокрема, київські свободівці провели пікетування із вимогою звільнити першу дівчину-політв’язня. Під час судового засідання активісти, які стояли на вулиці, на знак своєї солідарности з Ганною скандували гасла, чутні в залі: “Свободу – Ганні Сіньковій!”, “Ні – неправомірним рішенням суду!”, “Влада ідіотів судить патріотів!”.

Після двох годин, поки тривало засідання, суд ухвалив рішення звільнити Ганну Сінькову з-під варти під підписку про невиїзд. Після оголошення вироку суддя оголосив перерву на одну годину, під час якої Ганна мала змогу привітатися з рідними, друзями і побратимами.

“Сьогодні суд задовольнив наше третє поспіль клопотання про звільнення Ані з-під варти. Із самого початку у суду не було аргументів для пояснення, чому дівчина має перебувати в слідчому ізоляторі. Чомусь до цього часу суд не реагував на клопотання про зміну міри запобіжного заходу, навіть попри те, що в справі були клопотання про взяття на поруки від чотирьох народних депутатів, а також клопотання депутатів-свободівців Київської обласної ради. Крім того, підсудну було арештовано всупереч усім нормам, її три місяці протримали в СІЗО і вже зараз, під тиском громадськости, суд пішов на те, аби, нарешті, змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Сьогодні ми здобули першу перемогу: Аня на волі. Зараз наше завдання – щоби суд розглянув усе згідно з законом. Ми будемо вимагати закриття справи за відсутністю карного злочину. Але на цей момент найголовніше те, що Аню звільнили!”, – зазначив у коментарі один з адвокатів звинувачуваної свободівець Сидір Кізін.

Прес-служба ВО “Свобода”