Світ за гратами: учасників конкурсу “Досвід, який змушує задуматися” нагородили заохочувальним подарунками

Виправні заклади. Тюрми. Слідчі ізолятори. Місця настільки тяжкі, що перебувати у них хочеться якнайменше. А вийшовши за їх поріг навіть після півгодинного перебування “там” – дременути якнайдалі…

Сьогодні у цьому переконався кореспондент Репортер Житомира, який разом із директором міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольгою Юрченко, та провідним спеціалістом цього центру Віталієм Скороходом, за підтримки ГО “Перспектива” та адміністрації житомирських виправних закладів, відвідали виправну колонію №4 та установу виконання покарань №8. Мета візиту у ці не дуже приємні місця, виявилася, якраз приємною – нагородити учасників конкурсу серед засуджених які відбувають покарання у виправних закладах Житомира.

За бажанням, душевним поривом, потребою бути почутими, ці люди написали свої звернення до молоді із закликом не порушувати закон, не гратися у небезпечні ігри, не вважати себе розумінішими і спритнішими за інших, слухатися порад добрих людей, наполегливо працювати над своїм майбутнім, творячи кожну мить свого життя добрими (і головне – законними) вчинками.

Найкращі та найпроникливіші звернення тих, для кого небо у клітинку, тиждень тому були розміщені на Репортері Житомира. Сьогодні ж, напередодні Дня молоді, міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та ГО “Перспектива” вирішили привітати цих небайдужих людей з тим, що їхні листи знайшли відгук у душах багатьох житомирян (як молодого, так і старшого віку) та подякувати їм за продемонстрований приклад гідної соціальної позиції.

Ставити хрест не можна ні на кому. Навіть на найбільш грішній людині. Тим більше – морально засуджувати когось. Що стається, те стається і оскільки ми не Боги, причин тих обставин, які трапляються у нашому житті, житті інших людей, ми не знаємо. Але досвід громадян, які потрапили за колючий дріт, цінний, у першу чергу, для тих, хто на Свободі. Можливо, хтось вчасно схаменеться, викине з голови усі хибні уявлення про кримінальну, тюремну “романтіку”, зможе зупинитися за крок до прірви.

Ознайомитися з листами до молоді учасників цього конкурсу можна, перейшовши за цим посиланням: Вязні житомирської тюрми написали дітям листи про досвід, який змушує задуматися. Соціальні служби обіцяють проводити подібні соціальні акції у житомирських виправних закладах і надалі.

Як нагороджували учасників конкурсу, бачив Репортер Житомира: