Трагедії та катастрофи, які сколихнули Житомирщину минулого тижня

Минулий тиждень приніс немало горя:

Нестерпна спека і підступна вода принесли нові жертви…

Палюче сонце, задуха на міських вулицях, відпустки і канікули – ці фактори спонукають людей до відпочинку на свіжому повітрі, а головним чинном біля води. Як показує статистика, чоловіки топляться частіше ніж жінки. Напевно, останніх на пляжі більше приваблює ефектна засмага, ніж бажання купатись. В свою чергу, мало який чоловік витримає на відпочинку поблизу води без кухля прохолодного пивка, а потім другий і третій…

А якщо врахувати, що кожен «гордий» українець живе за негласним законом «пиво без горілки – гроші на вітер», виходить, що добра половина відпочиваючих купається у, м’яко кажучи, нетверезому стані. Лише за минулий тиждень жертвами води стали 5 громадян. Троє з них недосягли 25 – річного віку. Минулого понеділка в с. Ліщин Житомирського району втопився 22-річний юнак. А наступного дня вже в обласному центрі в р. Тетерів пішов під воду 67-річний дідусь. Чи був алкоголь у їхніх організмах на момент утоплення невідомо.

Та не лише відпочиваючі на водоймах стають жертвами води. Де кого до водоймищ заманює бажання порибалити. Надія на вдалу риболовлю мало не привела на той світ 37–річного жителя Овруцького району. Перебуваючи серед водойми, він перекинувся у воду з саморобного надувного човна. На щастя, односельці вчасно помітили невдаху і витягли його на сушу.

Громадяни! МНС застерігає: дотримуйтесь правил поведінки на воді! Будьте уважні під час купання та риболовлі. Пильнуйте, аби ваш похід на відпочинок не став дорогою в останню путь.

ДЕУ «Ланос» зіткнувся із пасажирьським автобусом…

У понеділок, 13 червня, на 105 км траси Київ-Чоп (Коростишівський район) водій легкового автомобіля ДЕУ «Ланос», виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з автобусом MAN, що рухався маршрутом Вінниця-Київ. В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій легковика, його жінка та двоє пасажирів автобуса отримали травмами різного ступеню тяжкості. Рятувальниками м. Коростишів надано допомогу по вилученню потерпілих з авто.

Довгоочікуваний дощ приніс свіжість, а у декого забрав світло…

У неділю через пориви вітру та грозу внаслідок спрацювання автоматики на території області відключено 54 трансформаторні підстанції та 7 населених пунктів (в Житомирському районі – 3, в Коростенському – 4 населені пункти).

Прес-служба МНС в області