У Житомирі невідомі намагалися підірвати п’ятиповерховий будинок

В одній з п’ятиповерхівок, розміщеної у центральній частині міста Житомира, в ніч з п’ятниці на суботу в під’їзді на першому поверсі хтось спеціально відкрутив газовий кран.

Місцеві мешканці впевнені, що це зробив чужинець, бо шкідник не знав коду на вхідні двері. Для того щоб потрапити в під’їзд йому довелося зламати домофон.

“У ніч з 24 на 25 червня до нас надійшов сигнал про те, що в одній з п’ятиповерхівок невідомий зірвав газовий кран, – повідомив заступник голови правління «Житомиргаз» Сергій Колесник. – Дивний запах почула одна з мешканок першого поверху будинку. Жінка вийшла на майданчик у під’їзді і почула шипіння, що доносилося з газової труби. Вона негайно розбудила сусідів і викликала службу міськгазу. Нашими фахівцями було встановлено, що газовий кран відкритий особливим ключем, і, швидше за все, спеціально”.

На момент приїзду ремонтників стався величезний витік газу. Від найменшої іскри будинок міг вибухнути в будь-яку хвилину!

На щастя, мешканці будинку вели себе дуже грамотно. Сусіди блискавично попередили один одного про небезпеку і ймовірні наслідки.

Зараз загроза вибуху минула, відновлена ??подача газу в багатокрвартирному будинку, пишуть “Факти”.