У Житомирській області одній з школярок, що вкрала з клумби квіти, загрожує від 3 до 5 років в’язниці

Від трьох до п’яти років позбавлення волі загрожує двом школяркам з Ружина Житомирської області за те, що вони викопали в саду вчительки крокуси і лілії.

Вчителька, помітивши крадіжку, злякалася, що злодії на квітах не зупиняться, і заявила в міліцію. Жінка не знала, що квіти викопали діти, однак незабаром вони самі зізналися й попросили пробачення.

Про крадіжку стало відомо дільничному інспектору, той знайшов злодіїв і порушив кримінальну справу. Вчителька, у якої вкрали лілії, відкликала заяву з міліції, проте кримінальну справу не закрили.

“Крадіжка квітів – умисний злочин, – каже слідчий Ружинського райвідділу міліції Володимир Петров. – Відповідно до закону, ми не можемо просто так закрити кримінальну справу. Таке рішення може прийняти тільки суд. Крадіжка 46 цибулин крокусів і 35 кущів лілій, оцінені у дві з половиною тисячі гривень, вважається великою. Тому найстаршій з школярок, якій виповнилося 14 років, загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі”.

Правозахисник Сергій Горбаченко упевнений, що вартість викраденого перебільшена: “Поки співробітники міліції заробляють показник розкриття злочинів на дітях, тим часом ті, кого дійсно потрібно судити, уникають відповідальності”.

Зараз батьки дітей готують скаргу до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ, повідомляють “Факти”.