В Житомирі 8 армійський корпус відзначав 65 річницю від дня створення (фото)

Вчора, 17 червня, у місті пройшли урочистості з нагоди святкування 65 річниці з дня заснування 8-го Ордена Червоного Прапора армійського корпусу.

Із ювілеєм військовослужбовців та ветеранів вітали керівники областей, на території яких знаходиться 8 армійський корпус, та керівники міст Житомира, Чернігова, Бердичева, Новоград-Волинського, Бродів, Білої Церкви.

З нагоди свята до Житомира прибули представники різних військових частин. Вони пройшли Соборною площею урочистим маршем, свій вишкіл демонстрували рота почесної варти Президентського полку, військовий оркестр. Представлено було театралізоване дійство за участю воїнів-десантників 95 аеромобільної бригади, що продемонстрували військову техніку і озброєння.

Житомирський міський голова Володимир Дебой запропонував у наступному році зробити подарунок ветеранам – організувати такий же потужний парад до Дня Перемоги: «Адже сьогодні таке чудове та масштабне свято продемонструвало співпрацю та дружні відносини між нашою армією та містом, областю».

Святковий концерт з нагоди ювілею 8 армійського корпусу відбувся у Житомирському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги. Кращі військовослужбовці отримали нагороди від Міністерства оборони України, обласної та міської влади, а також керівників областей, на яких розташований 8 армійський корпус.

Самого ж мера міста Житомира Володимира Дебоя нагороджено почесним нагрудним знаком Міністерства оборони України «За заслуги перед Збройними Силами», інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.