В Житомирі розпочались заходи, присвячені 65-й річниці створення 8-го армійського корпусу (фото)

Вчора, 15 червня, в Житомирі, на території військового містечка штабу 8-го армійського корпусу відбулось урочисте шикування офіцерів управління та ветеранів 8-ї танкової армії з нагоди святкування 65-ї річниці створення корпусу.

Командир корпусу генерал-майор Віктор Муженко привітав присутніх з 65-ю річницею створення 8-го армійського корпусу та висловив слова вдячності за ратну працю на благо Батьківщини, повідомляє прес-служба 8-го армійського корпусу.

Після урочистого привітання кращим військовослужбовцям та ветеранам були вручені ювілейні нагороди.

Нагадаємо, що літопис 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України розпочинається 15 червня 1946-го року, коли в місті Житомирі було сформовано польове управління 8-ї механізованої армії, яка згодом стала основою для створення 8-го армійського корпусу.

Сотні офіцерів і прапорщиків цього об’єднання пройшли крізь пекло війни в Афганістані. Були воїни об’єднання і серед перших, хто піднявся на боротьбу з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні 8-й армійський корпус на чолі з генерал-майором Віктором Муженком входить до складу Об’єднаних сил швидкого реагування та є одним з найбільш боєздатних об’єднань Збройних Сил України. Він має такий склад, який дає можливість виконувати поставлені завдання без додаткових передислокацій, інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.


Фото з сайту “ВОСЬМОЙ КОРПУС”

Основні урочисті заходи, присвячені 65-й річниці, відповідно до плану, погодженого з керівництвом міста та області, відбудуться у п’ятницю, 17 червня на Соборній площі м. Житомира. Серед них:

парад-дефіле військових оркестрів,

показовий виступ роти почесної варти Президентського полку,

театралізоване дійство за участю воїнів-десантників 95 аеромобільної бригади,

демонстрація військової техніки та озброєння, виступ військово-історичного клубу тощо.