В Житомирі вшанували пам’ять Олександра Сергійовича Пушкіна (фото)

6 червня 2011 в Житомирі, на Старому бульварі, відбулося покладання квітів до пам’ятника Олександру Сергійовичу Пушкіну в честь дня народження великого російського поета, який по праву вважається основоположником російської літературної мови.

Біля пам’ятника поетові зібралися дорослі й діти – цінителі його творчості, щоб вшанувати пам’ять творця, а також відсвяткувати день російської мови, який з ініціативи ООН проводиться в день народження Олександра Сергійовича Пушкіна – 6 червня.

Ініціатором цієї культурно-просвітницької акції виступила Житомирська обласна громадська організація «Російська співдружність».

За традицією цього дня відбулися літературні читання та підведення підсумків конкурсу дитячого малюнка, присвяченого творчості великого поета, які пройшли в обласній дитячій бібліотеці. Працівники бібліотеки не тільки тепло прийняли учасників заходу в стінах свого читального залу, а й розповіли дітям і дорослим багато цікавих фактів з біографії поета і про перших ілюстраторів його творів.

Журі під головуванням відомого житомирського художника-графіка Юрія Бірюкова оголосило переможців конкурсу дитячого малюнка за мотивами творчості О. С. Пушкіна.

У конкурсі дитячого малюнка взяли участь діти з художніх студій «Школа живопису», «Арт-село», музичної школи № 2, загальноосвітніх шкіл міста і навіть з дитячого садочку. Діти не тільки придумали і художньо оформили ілюстрації до творів Пушкіна, але і захищали свої роботи читанням рядків із казок і поем.

Всі учасники конкурсу отримали грамоти та солодкі подарунки від «Російської співдружності» та книги і аудіодиски від бібліотеки, а переможці конкурсу були удостоєні дипломами I, II і III ступеня.

Літературна творчість Олександра Сергійовича Пушкіна супроводжує нас протягом усього життя. Книги великого поета об’єднують людей різного віку, віросповідань, національностей.

Увы, сегодня, не многим нужна

Красота стихотворных строк,

Сжатость мыслей, что в них, и всегда –

Чёткость рифм и их лёгкий поток.

Два столетья назад юный Пушкин

Удивлял всех талантом своим,

Средь пиитов России – был лучшим,

И народом, в веках, был любим.

И сегодня, сквозь призму столетий,

Понимаем, что гений он был.

Не приемлю иных – чуждых версий:

В творчестве Пушкин по-прежнему жив!

С. В. Пахалюк, 6 июня 2011 года

За матеріалами: RTA-plus