В Житомирі введено в експлуатацію нову котельню по вул. Вітрука, 10

Введення в експлуатацію котельні із новими енергозберігаючими котлами відбулося 24 червня по вул. Вітрука, 10.

Майже 500 тисяч гривень на запуск об’єкту було виділено із міського бюджету. Загальний кошторис сягнув 3 мільйона 600 тисяч гривень. Про це повідомив сьогодні міський голова Володимир Дебой: «До цього тут був теплопункт, який не дозволяв постійно підтримувати у будинках нормальний температурний режим і забезпечувати мешканців гарячим водопостачанням. Відтепер же здійснюватиметься постійне тепло- та водопостачання за рахунок встановленого теплоносія належної якості».

Як повідомив міський голова, нові технології допоможуть і економити енергоносії. Адже ККД встановлених енергозберігаючих котлів сягає 94%, що на 20% більше, ніж у звичних. Таким чином, окупність об’єкту сягає приблизно 3 років.

Нагадаємо, що котельня забезпечуватиме теплом та гарячим водопостачанням квартири дев’яти будинків. Встановлені котли повністю автоматизовані. Оператор лише встановлює температуру на датчику. До початку ж опалювального періоду в Житомирі планують ввести в дію ще 3 подібні котельні, повідомляє управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

Житомир сьогодні рухається європейських шляхом щодо забезпечення опалення, коли подібні міні-котельні встановлюються на кілька будинків, що значно ефективніше допомагає використовувати енергоносії.

Так, нині поширене індивідуальне опалення (приватні газові колонки) є джерелом небезпеки, особливо у непристосованих до цього будинках. Адже неправильна експлуатація чи несертифікована газова колонка може призвести до вибухів та отруєння чадним газом. Тому встановлювати системи індивідуального теплопостачання рекомендують лише у тих випадках, коли не можливо відновити централізоване.