В Житомирі затримали митника, який торгував базами даних митниці

В Житомирській області Служба безпеки України викрила протиправну діяльність співробітника Державної митної служби України, який незаконно передавав стороннім особам електронну базу даних митниці з інформацією з обмеженим доступом.

Як повідомили в прес-центрі СБ України, 25-річного киянина затримали в Житомирі під час передачі місцевому мешканцю магнітного носія інформації з обмеженим доступом. На вилучених у нього носіях містилася інформація про експортні операції суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які накопичуються і обробляються у центральній базі даних Єдиної автоматизованої інформаційної системи ДМС України та відносяться до конфіденційної інформації, та яка є власністю держави.

Стосовно співробітника митниці слідчими УСБУ в Житомирській області порушено кримінальну справу (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації). Слідство триває.