В Житомирській тюрмі провели навчання з приборкання бунту в колонії (відео)

Ще недавно, щоб втекти з в’язниці, люди робили підкопи, пиляли грати. Зараз же арештанти в Україні підземних ходів не риють, і з хліба ножів не витягують. А от захоплення заручників або погром в їх виконанні, на думку правоохоронців, цілком вірогідні.

У Житомирській в’язниці – бунт. Арештанти виступають проти побутових умов, тому відмовляються виконувати накази адміністрації. На переговори з охоронцями ув’язнені, яких засуджено за тяжкі злочини, не йдуть.

Сергій Тєрєхов, керівник Житомирської виправної колонії № 4: “Засуджені, які були невдоволені побутовими умовами, захопили промислову зону, витіснили охорону, вони озброєні колючо-ріжучими та ударними інструментами. Та не виконують вимоги представників адміністрації”.

На допомогу адміністрації в’язниці поспішають спецназівці. І вже через кілька хвилин обступають засуджених.

Але все це не справжня, а розіграна ситуація під час спеціальних навчань. У ролі ув’язнених – правоохоронці. Відчувати себе ув’язненими, кажуть, незвично.

Умовний в’язень: “Насправді, напевно, зі сторони це здається – це можливо. Але коли ми відчули себе на місці цих засуджених, ми зрозуміли, що насправді працюють, і протистояння майже неможливе”.

Сергій Тєрєхов, керівник Житомирської виправної колонії № 4: “Навчання в нас тренувальні – так, що ми відпрацьовуємо дії осіб, складу при виникненні оперативних ускладнень. Всі дії учбові”.

Останнім часом реальних бунтів в колонії не було, але адміністрація режимного об’єкта повинна бути готова до можливих безладів, повідомляє нтн.